24. aprill 2011

Muru õhutamine

Abikaasa ostis muru õhutamise masina. Kummalgi meist pole varem aeraatoriga kokkupuudet olnud, ent kuuldavasti pidi see hea olema.

Terve eilne päev kulus ca 800 ruutmeetri riisumisele. Väga kõvasti tuli ikka rehaga tõmmata, et saada vana prahti kätte ning eemaldada lumest tekkinud kahjustust. Pärast valutasid nii käed kui selg, ent tehtud tööst oli meel hea.

Lisaks sellele sai maha külitud till ning veel kord üle pritsitud kasvuhoone.

Õhtul siis sai proovitud aeraatorit. See tõmbas päris korralikult vana rohtu lahti ja eriti just sammalt. Seega algas tänane hommik taas riisumisega. See käis nüüd muidugi kiiresti, sest vajalik oli kõik lahti tõmmatud.

Proovisime siis õhutamist ka neil pindadel, mis polnud eelnevalt riisutud. Pinnas muutus kohe õhulisemaks ning kogu vana roht oli lahti. Täiesti üllatav, kui palju sammalt suutis õhutaja lahti tõmmata.

Igatahes muutis see riisumise märkimisväärselt kergemaks. Nüüd loodame, et kasu on ka murule ning seegi hakkab mühinal kasvama.

Peam lisama, et algselt oli küljes ka koguja, kuid sellest sai kohe loobutud. See sai kohe täis ning enamus aega kulus just koguja tühjendamisele.

Need kolm imelist puhkepäeva andsid tõelise energiapommi. Ammu pole nii sooje ja mõnusaid ilmasid olnud. Loomulikult tõi see kaasa ka grillimise :)

Igatahes unus piltide tegemine suures tööhoos täiesti. Eks siis järgmine kord.

1 kommentaar: