5. juuni 2011

Kiired aiapäevad

Püüan küll kirjutamist meeles pidada, kuid kõikide aiategemiste kõrvalt kipub see ikka unarusse jääma.

Käisin Türi lillelaadal ning sealt ostsin kõik tomati- ja kurgitaimed kasvuhoone jaoks. Kurke ostsin kolm pikka ning 12 lühikest. Tomateid ostsin kohe väga erinevaid sorte. Ühe lihatomati, siis sort 'Vilja', 'Malle', kollane 'Apelsin', kirsstomati ja vist veel midagi, mis hetkel ei meenu.

Sai võetud ka kolm paprikataime.

Panin kasvuhoonesse ka arbuusiseemned. Seni pole nad erilist edu kasvamisel näidanud. Täna sai pottidesse külvatud ka rukola ja basiiliku seemned. Rukolat panin ka õue, kuid seni pole need idanema hakanud. Jätsin vist kuivale.

Õues kasvab ilusasti juba till, redis ning roheline sibul. Esimene rohelise sibula-kooresalat sai ka tehtud. Oh küll maitses see hää.

Maha panin veel rukolat, porgandit, ube, herneid. Viimased on juba pea 10 cm kõrgused, nii et toestused tuleb panna.

Maasikad õitsevad nüüd ka päris kenasti juba.

Täna patseeris üks linavästrik peenarde vahel. Ma loodan, et ta kõiki mu seemneid nahka ei pane. Külvasin ka salatit maha. Olin selle lihtsalt ära unustanud.

Esimesed tomatid on taimedel küljes ning ma ei jõua nende valmimist lihtsalt ära oodata. Uhh, kus tahaks mõnd suhu pista ja nautida :)

Ahjaa, see aasta tundub olema eriliselt palju tigusid. Pean vist mingit vahendit nende vastu kasutama hakkama. Lugesin soovitust, et tuhk hoiab neid eemal. Raputasin siis korralikult rabarberite ümber seda, aga rabarberid on ikka tigusid täis. Kuuldavasti pidid ka naabrid nendega hädas olema. Eks ma pean mõnda poodi minema midagi asisemat tuha asemel muretsema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar