3. aprill 2010

Kuidas valida kasvuhoonet?

Oleme otsustanud, et tahame endale aeda ka kasvuhoonet. Mõte oma aia punastest ja maitsvatest tomatitest ei anna kuidagi asu. Ja muidugi kurgid, paprikad jne.

Seega alustasime kasvuhoone otsinguid. Olgem ausad, see polegi nii lihtne. Esmalt käisime neid vaatamas kohas www.rodoaed.ee. Meie uuritud näidis oli tõesti uhke ning tundus väga stabiilne ja korraliku konstruktsiooniga olevat. Ruumi oli parajalt ning suur pluss oli automaatselt avanevad katuseluugid ning uks, mille ülemise osa sai lahti jätta.

Mulle endale on oluline just konstruktsiooni tugevus. Eelmine talv näitas, et nõrgemad kasvuhooned ei pea sellisele lumele vastu.

Müüa kiitis polükarbonaati, millest viimasel ajal tehakse üha enam kasvuhooneid. Ta tõi välja selle plussidena sooja hoidmise ning valguse parema jaotuse. Erinevalt klaasist murrab see päikesekiiri ning ei teki ohtu, et taimed võiksid päikese valgusest tingituna närbuma.

Ideena meeldis mulle ka väga mõte kasvukottidest peenarde asemel. Need saab sügisel välja tõsta ning talvel viia nt aiamööbli kasvuhoonesse.

Lisaks sellele pidi materjal olema üsna tugev, nii et kui pall vastu seda lüüa, ei pidanud katki minema.

Kuna sealsed hinnad on üsna korralikud, siis otsustasime uurida ka teistest kohtadest. Käisime vaatamas Bauhofi väljapanekut. Kuidagi väga logisev tundus, sama oli ka Espaki näidisega. Vahest jääb mulle mulje, et ka näidiseid ei panda kokku 100% korralikult, kuid ostjana häirib see mind ning ma ikkagi ei usu selle headusesse.

Leidsin ka netist kasvuhoonete pakkujaid, kuid paljudel näidised üsnagi kaugel. Seega jätkame otsinguid, kuna sooritasin esimesed seemneostud. Uh, poodide valik on ikka niiiiii suur, et võtab silme eest kirjuks. Üsna palju vaatasin seda, kas sort on Eestis aretatud või mitte. Ostsin kokku herneid, rediseid, salateid, paprikat. Panen siis redised ja paprikad hakkama. Need siis, mis lähevad kasvuhoonesse. Sõrmed sügelevad :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar