21. august 2010

Saak, suur saak

Eelmine pühapäev tegin siis korraliku korje oma kasvuhoonest. Võtsin hulgim tomateid, paprikat, kurki.



Tegin vanaema retsepti järgi tomati-sibula kastet ning ühe teise retsepti järgi letšot. Sibulat pidin muidugi ostma turult, sest seda ma oma aeda ei pannud.

See oma aiast korjamine ning talveks asjade valmistamine on tõeline nauding. Ma pole vist midagi nii toredat ammu teinud :)

Tegin veidi korrastustöid täna. Ühe peenra pealt võtsin ära herned, mis olid kuivanud. Teisel kahel peenral herned veel õitsevad ning tekitavad vilju. Kuigi aeg vist siiski sealmaal, et nad enam täismahus ei valmi.

Panin vaarikatele hobusesõnnikut sügisväetisena. Panin seda ka ühele vanale kreegipuule. On jäänuk eelmistest omanikest aianurgas. See aasta pole tal midagi küljes, vaatame, mis kasu sõnnik toob.

Ostsin kaks punase sõstra põõsast (Jonkheer van Tets ja Hollandi punane) ja kolm tikripõõsast (Hinnonmäki kollane ning punane ja Invicta). Alla panin siis kobedalt sõnnikut. Loodetavasti lähevad kõik jõudsalt kasvama. Mustsõstra istutasin ka ümber.



Minu suureks rõõmuks on üks kapsas jõudsalt end kasvatanud. Ei tahagi teda veel maha kaksata. Kaua ei saa muidugi hoida, sest äkki söövad mingid pahalased ära.



Kõige kurvem on see, et vastik lest on nüüd jõudnud otsapidi ka tomatiteni. Eks lasen tomatitel ära valmida ja hoian taimi nii kaua kui võimalik. Käisin juba poes ka kasvuhoone desinfitseerimise vahendit ostmas, et pärast kasvuhoone üle lasta. Täiesti jama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar